Cauti un aparat de vidat alimente profesional? Vezi sfaturile si recomandarile


Într-o bucătărie în care se gătește constant, chiar dacă nu este un spațiu de afacere, e recomandat să existe aparatura necesară pentru preparare, dar și depozitare. Spre exemplu, un aparat de vidat este extrem de util pentru a preveni risipa, mai ales dacă obișnuiești să cumperi alimente în cantități mai mari, dar nu neapărat. Pe scurt, aparatul de vidat e un real ajutor în bucătărie, de păstrat în cele mai bune condiții legumele, carnea, brânzerurile sau fructele. Fiind vidate, toate acestea fac să poți păstra gustul/ mirosul/ textura alimentelor pentru a fi congelate mai departe sau pur și simplu pentru a le păstra.. să zicem că le vrei pentru o zi la picnic/ de urcat pe munte. 

Sper să te ajute topul aparatelor de vidat alimente de mai jos, unele cu review-uri foarte bune, altele recomandate de noi, pot fi comandate online, rapid. 


Cum funcționează un aparat de vidat alimente? Ce trebuie să știi înainte de achiziție:

Este extrem de simplu de utilizat, oricare ar fi modelul, nefiind dedicat doar profesioniștilor - aparatul de vidat scoate aerul din pachetele cu alimente, pe care le-ai pregătit în prealabil pentru a fi congelate. Ca explicație științifică, aparatul de vidat sigilează cu vacuum pachetele de alimente, reducând oxigenul din pachet. Reducerea acestuia din pachet previne dezvoltarea de bacterii care cauzează alterarea legumelor, a cărnii, fructelor și a lichidelor pe care dorești să le depozitezi în frigider sau congelator.

De altfel, alimentele vidate în pachete sunt protejate de deshidratare, dar și de arsurile generate de procesul de congelare. Vidarea mai aduce un avantaj: pachetele depozitate astfel au dimensiuni reduse, ocupând așadar mai puțin loc.





Cum să alegi cel mai potrivit aparat de vidat alimente profesional?

Tipologie Chiar și în cazul aparatelor de vidat profesionale, există mici diferențe de operare, existând aparate de vidat cu clemă, cu duză retractabilă și aparate cu etanșare. Vei alege aparatul conform necesităților de utilizare:
- modelele de aparate de etanșare sunt rapide, ușor de utilizat, iar rezultatele sunt excelente, prețul fiind mai mare comparativ cu celelalte modele;
- cele cu clemă sunt cele potrivite pentru o gospodărie unde nu se utilizează atât de des, fiind recomandate uzului casnic;
- aparatele de vidat cu duză retractabilă funcționează similar cu cele cu clemă, dar se deosebesc prin faptul că absorb aerul și lichidele prin intermediul duzei;

Funcții și caracteristici aparte de vidat: din inox sau fără? 

În momentul cercetării, va trebui să iei în vedere anumite caracteristici care să răspundă necesității reale de utilizare. Caută astfel anumite specificații, ce îți vor ușura treaba în bucătărie:
- cele mai populare modele pot fi folosite direct pe suprafața (blatul) de bucătărie, nefiind nevoie de suprafețe speciale; - acordă atenție tipului de alimentare, unele modele funcționează cu baterii sau cu energie electrică;
- selectează un model care permite vidarea diferitelor recipiente, cum sunt caserolele, în cazul în care intuiești că vei avea nevoie;
- ține cont de faptul că va trebui să achiziționezi constant accesorii și consumabile pentru aparatul de vidat (pungi pentru vacuum); de aceea, optează pentru modele ale căror accesorii se găsesc ușor;
- documentează-te și cumpără garniturile compatibile, pentru a le schimba ori de câte ori este nevoie.






În plus, citește cu atenție recomandările de întreținere și curățare. Fiind un aparat care intră în contact cu alimentele, va trebui să-l cureți periodic, cu săpun antibacterian și apă, spre a preveni acumularea bacteriilor.



Alte articole

Magazine recomandate